Coaching en begeleiding

Kinderen en jongeren hebben soms ondersteuning nodig bij concentratiemoeilijkheden, organisatie- en planningsproblemen of sociale vaardigheden. Gerichte begeleiding levert meestal snel goede resultaten op. We voorzien ook regelmatig gesprekken met de ouders en werken op vraag van de ouders ook samen met de school of het CLB.

Heel wat jongvolwassenen kampen met studiekeuzeproblemen, uitstelgedrag of slagen er niet onmiddellijk in om hun weg te vinden in het leven.

Volwassenen hebben in hun beroep of hun privéleven soms behoefte aan ondersteuning om de doelen te bereiken die ze willen bereiken. Daarnaast kunnen bedrijfsleiders of mensen met een leidinggevende functie in de non profit bij ons terecht voor coaching. Bedrijfstarieven voor een traject op maat zijn beschikbaar op aanvraag.

Maak kennis met ons stappenplan

 • Aanmelding

  • Maak via de website een afspraak voor een intakegesprek
  1
 • Intakegesprek

  • We brengen je vraag in kaart en luisteren naar je verwachtingen.
  • We bespreken hoe we je verder kunnen helpen.
  • Je hebt recht op de terugbetalingsregeling van je mutualiteit. (Zie Tarieven & Terugbetaling)
  2
 • Coaching en begeleiding

  • Je krijgt een vaste psycholoog, pedagoog of coach met de juiste kennis en ervaring.
  • We werken in het begin op wekelijkse of tweewekelijkse basis.
  • We gaan actiegericht met je aan de slag, zodat je ook echt stappen vooruit zet.
  3
 • Nazorg

  • Je kan na je traject contact blijven houden als je dat wenst.
  4
 • Waar staan jullie voor?

  Groepspraktijk Eclips is een groepspraktijk van erkende klinisch psychologen en pedagogen die een bijkomende therapeutische of psychodiagnostische opleiding hebben genoten of daarvoor in opleiding zijn. We werken ook met een erkende loopbaanbegeleider/stress- en burn-outcoach. De belangrijkste kernwaarden in onze missie zijn professionaliteit en hulp op maat. Ons team is hoogopgeleid en beschikt over veel medewerkers met een lange ervaring. 

 • Hoe maak ik een eerste afspraak?

  Je kan een eerste afspraak maken via onze website. Als je op de knop ‘Maak een afspraak’ klikt, zie je de beschikbare tijdstippen in Kortrijk en Gent en vul je het aanmeldformulier in. Zo verliezen we op het intakegesprek geen tijd met het noteren van administratieve informatie.

  Het is mogelijk dat je bevestigingsmail in je spambox terechtkomt. Gelieve die dus indien nodig even te controleren. Als je bijkomende informatie wenst, kan je een e-mail sturen naar info.kortrijk@groepspraktijk-eclips.be of info.gent@groepspraktijk-eclips.be.

 • Waarom is er een coördinatie- en administratiekost?

  Op het intakegesprek vragen we je ook om een coördinatie- en administratiekost te vereffenen. Dit bedrag is een vergoeding voor het werk van de coördinator die het centrale aanspreekpunt is van onze praktijk en hiervoor je administratief en inhoudelijk dossier voorbereidt en opmaakt, je toewijst aan de meest geschikte Eclipsmedewerker en therapeutische of psychodiagnostische aandachtspunten voor deze medewerker formuleert. Op die manier bewaken wij o.a. onze kwaliteit en professionaliteit.

 • Hoe werken jullie? Wat mogen we van de begeleiding, coaching of psychotherapie verwachten?

  Er bestaan grote verschillen in de manier waarop psychologen werken. Elke psycholoog heeft natuurlijk een eigen persoonlijke stijl, maar verschilt vooral ook op het vlak van opleiding en specialisatie. Het is belangrijk dat je daar zicht op hebt, zodat je weet of die psycholoog wel voor je geschikt is.  
  Wij werken in Eclips hoofdzakelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie, de oplossingsgerichte therapie, het systemisch denken, de gestaltherapie en coachingtechnieken. Dat betekent dat wij afhankelijk van je concrete situatie en je persoonlijke voorkeur wetenschappelijk, actiegericht of ervaringsgericht te werk gaan. Zo maak je sneller vorderingen. 

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×