Kinderen met moeilijkheden op school


Pesten is een onderschat probleem. Vaak zijn de ouders en de leerkrachten niet op de hoogte. Het is voor volwassenen ook moeilijk om de impact hiervan in te schatten. Het staat vast dat kinderen die gepest worden op latere leeftijd hier vaak ook nog problemen door ondervinden. Snelle en deskundige hulp is daarom aangewezen, want vaak blijven pestproblemen lang aanhouden.

Vragen?

Als kinderen in de klas aanhoudende problemen hebben met leren, concentratie en werktempo is het nuttig om te onderzoeken of er onderliggend sprake is van een leer- of ontwikkelingsprobleem. Er kunnen allerlei oorzaken zijn zoals hoogbegaafdheid, dyslexie, AD(H)D, enz. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek en gerichte begeleiding.

Vragen?

Heel wat kinderen kunnen zich moeilijk concentreren, zijn overbeweeglijk of impulsief. Leerkrachten en ouders zitten dan soms met de handen in het haar. Autisme is de laatste jaren ook steeds meer bekend geworden en komt ongeveer bij 1% van de kinderen voor. Je kan bij ons terecht voor een officieel multidisciplinair psychodiagnostisch onderzoek en gerichte begeleiding.

Vragen?

Kinderen met gedragsproblemen zijn een uitdaging voor elke leerkracht. Om hier goed mee om te gaan is, het belangrijk dat de leerkracht begrijpt hoe gedragsproblemen kunnen ontstaan en hoe ze worden in stand gehouden. Een goede samenwerking en communicatie tussen ouders en school kan het verschil maken. Ouders en kinderen kunnen ook bij ons terecht voor verdere begeleiding. 

Vragen?

Hoogbegaafde kinderen krijgen dikwijls de stempel van lui, arrogant of lastig. Een IQ-test is onvoldoende om zicht te krijgen op de situatie, want het is bijvoorbeeld niet omdat je hoog scoort op een intelligentietest dat er een probleem is. Jongeren die hoogbegaafd zijn, hebben begrip en ruimte nodig om zich positief te kunnen ontwikkelen en moeten ook zelf leren met hun hoogbegaafdheid om te gaan.

Vragen?

Veelgestelde vragen

Alle vragen & antwoorden
  • Hoe maak ik een eerste afspraak?

    Je kan een eerste afspraak maken via onze website. Als je op de knop ‘Maak een afspraak’ klikt, zie je de beschikbare tijdstippen in Kortrijk en Gent en vul je het aanmeldformulier in. Zo verliezen we op het intakegesprek geen tijd met het noteren van administratieve informatie.

    Het is mogelijk dat je bevestigingsmail in je spambox terechtkomt. Gelieve die dus indien nodig even te controleren. Als je bijkomende informatie wenst, kan je een e-mail sturen naar info.kortrijk@groepspraktijk-eclips.be of info.gent@groepspraktijk-eclips.be.

  • Moet mijn zoon/dochter ook op het intakegesprek aanwezig zijn?

    Ja, het is in principe aangewezen dat je zoon/dochter ook op het intakegesprek aanwezig is. Als je je zoon/dochter omwille van een specifieke reden liever niet meebrengt naar het intakegesprek kan dat natuurlijk ook.

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×