Studenten hoger onderwijs met studieproblemen


Studenten van het hoger onderwijs komen geregeld in de problemen door uitstelgedrag. Ze willen het eigenlijk wel goed doen, maar slagen er niet in om op tijd aan hun werk te beginnen. Hierdoor geraken ze achterop, gaan ze minder naar de les en beginnen ze geleidelijk af te haken. Sinds de coronaperiode zien we dat steeds meer studenten het moeilijk hebben om het juiste leef- en studieritme te vinden. 

Vragen?

Er zijn twee soorten faalangst: actieve en passieve faalangst. Studenten die actief faalangstig zijn, doen alles om een mislukking te vermijden door veel en perfectionistisch te werken. Studenten met passieve faalangst doen net het omgekeerde: ze stellen alles uit en beginnen er niet aan. Hogescholen en universiteiten weten dat veel studenten hier last van hebben en bieden daarom trainingen aan. Soms is het ook nodig om individuele faalangtbegeleiding op te starten.

Vragen?

De zoektocht naar een (nieuwe) studiekeuze in het hoger onderwijs kan een grote druk leggen op de schouders van een jongvolwassene. Er is een groot aanbod en je moet een goed zicht hebt op je eigen talenten, dromen, vaardigheden,… Zeker als je wil heroriënteren nadat je met een andere opleiding gestopt bent, is het dubbel moeilijk. Een kortdurend begeleidingstraject zorgt opnieuw voor perspectief.

Vragen?

Studenten zijn heel de dag bezig met lessen volgen en studeren. In het middelbaar slagen sommige studenten er nog in om zonder veel studeren te slagen, maar vanaf het hoger onderwijs verandert dat. Dan is een goede concentratie en een volgehouden inspanning een belangrijke voorwaarde voor studiesucces. Sommige concentratieproblemen worden dan ook pas duidelijk eenmaal studenten in het hoger onderwijs zitten.

Vragen?

Veelgestelde vragen

Alle vragen & antwoorden
  • Hoe maak ik een eerste afspraak?

    Je kan een eerste afspraak maken via onze website. Als je op de knop ‘Maak een afspraak’ klikt, zie je de beschikbare tijdstippen in Kortrijk en Gent en vul je het aanmeldformulier in. Zo verliezen we op het intakegesprek geen tijd met het noteren van administratieve informatie.

    Het is mogelijk dat je bevestigingsmail in je spambox terechtkomt. Gelieve die dus indien nodig even te controleren. Als je bijkomende informatie wenst, kan je een e-mail sturen naar info.kortrijk@groepspraktijk-eclips.be of info.gent@groepspraktijk-eclips.be.

  • Hoe lang op voorhand kan ik een afspraak maken voor een intakegesprek?

    Je kan meestal 4 tot 5 weken op voorhand een afspraak maken. De beschikbare afspraken worden stelselmatig aangevuld. 

Heb je een vraag?

Raadpleeg dan zeker even onze lijst met veelgestelde vragen.
Je kan ook gewoon even bellen of mailen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×